Search

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Dobitnik nagrade za najviše iščekivanu igru

Zašto cijeli gaming community priča o novoj igri - The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom? Pročitajte o ovoj dobitnici nagrade za najviše iščekivanu igru.
Baner iz igre Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Slika preuzeta sa GamesHub.com

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je akciona/avanturistička igra koju je razvio i objavio Nintendo za konzolu Nintendo Switch. Igra je dostupna javnosti od 12. maja 2023, znači stara je tek oko 2 sedmice. Ipak, primjetili smo da cijeli gaming community u inostranstvu priča samo o njoj. Zašto je tako željno iščekivana da je dobila nagradu ” The Game Award for Most Anticipated Game“?

Za početak, pogledajmo trailer:

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je zapravo nastavak vrlo popularnoj igri iz 2017, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a dio je cijele franšize pod istim imenom, “The Legend of Zelda”.

Screenshot iz igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Slika preuzeta sa PCMag

O serijalu “The Legend of Zelda”

Ako niste već upućeni, ovaj serijal se usredsređuje na različite inkarnacije Linka, hrabrog mladića vilenjačke Hylijanske rase, i Princeze Zelde, magične princeze koja je smrtna reinkarnacija boginje Hylije, dok se bore da spase čarobnu zemlju Hyrule od Ganon-a. Ganon je zli vojskovođa koji je postao kralj demona, koji je glavni antagonist serije. Ganon želi koristiti Triforce, svetu relikviju koju su ostavile tri boginje koje su stvorile Hyrule, da prepravi svijet na svoju mračnu sliku. Kada se ujedini, snaga Triforce može ispuniti svaku želju koju korisnik želi; međutim, ako neko sa srcem koje ne posjeduje ravnotežu tri vrline Moći, Hrabrosti i Mudrosti pokuša da dotakne Triforce, on će se podijeliti u tri trougla i povezati se sa tri osobe čija srca utjelovljuju traženu vrlinu.

Iako se njihove ličnosti i pozadina razlikuju od igre do igre, inkarnacije Linka i Zelde često imaju mnogo zajedničkih osobina, kao što je Link često ljevak i obučen u zeleno, a Zelda je povezana s mudrošću, svjetlom i proročanstvom. Dok sukob sa Ganonom služi kao okosnica za seriju, neke igre imaju druga podešavanja i antagoniste, pri čemu Link putuje ili biva poslan u ove druge zemlje kada im je to potrebno.

Pročitajte još:   Korak ka virtuelnoj stvarnosti: Assassin's Creed: Nexus je punokrvna AC igrica

Otkako je originalna Legenda o Zeldi izdana 1986. godine, postala je jedna od najuspješnijih Nintendovih franšiza; neki njeni dijelovi se smatraju najuspješnijim igrama svih vremena.

Sada razumijemo svu ovu dramu oko novog dijela, je li tako?

Screenshot iz originalne igre The Legend of Zelda
Slika preuzeta sa iMDB

Šta je novo?

Ovaj najnoviji nastavak igre Tears of the Kingdom zadržao je mnoge aspekte prijašnjih izdanja, uključujući open-world okruženje svijeta Hyrule, koji je sada proširen da dozvoli još više vertikalnog istraživanja. Igra prati Linkove napore da pomogne princezi Zeldi da spriječi Ganondorfa da uništi svijet.

Tears of the Kingdom je započet nakon što su ideje za Breath of the Wild sadržaj za preuzimanje (DLC) premašile svoj opseg. Razvoj ove najnovije igre vodio je Nintendo odjel za planiranje i razvoj zabave (EPD), s rediteljem Breath of the Wild Hidemaro Fujibayashi i producentom Eiji Aonumom. Teaser je prikazan na E3 2019 sa potpunim otkrićem na E3 2021. Tears of the Kingdom nastavak je prvobitno planiran za 2022. godinu prije nego što je odgođen za maj 2023. godine. Dobio je priznanje za svoja poboljšanja, prošireni otvoreni svijet i funkcije koje ohrabruju istraživanje i eksperimentiranje. Od maja 2023., igra je prodata u preko 10 miliona primjeraka.

Trenutna cijena igre sa osnovnim paketom za Nintendo iznosi $69.99 dolara, što je oko 65 eura ili 130KM.

Da li i vi razmišljate da je kupite? Mi preferiramo PlayStation i XBox konzole, tako da nam je svijet Nintenda ipak malo nepoznat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže