Search

Fanovi su uznemireni: Diablo IV nije dostupan za Apple MAC računare

Ko bi uopće očekivao da će korisnici MAC uređaja biti ovako iznevjereni od strane jedne od najiščekivanijih igrica 2023. godine?
Lilith u svoj svojoj moćnoj slavi
Slika preuzeta sa: Blizzard Entertainment

Diablo IV je, bez ikakvog razmišljanja, definitivan hit, sa (uglavnom) glatkim lansiranjem, dobrim recenzijama i mnogo priče o njemu. Igra je već ušla u listu najboljih igara u 2023. To je ujedno i najbrže prodavana Blizzardova igra ikada. Međutim, nisu svi sretni zbog najnovijeg akcijskog RPG-a. Mac igrači nisu zadovoljni što je najnoviji Diabloov nastavak, za razliku od svog prethodnika iz 2012., preskočio Mac računare.

Kako igrati Diablo IV na svom MAC-u

Apple je 6. juna objavio svoj Game Porting Toolkit. Ovaj novi softver djeluje kao „sloj za prevođenje“ i u teoriji bi trebao omogućiti mnogim Windows-baziranim PC igrama da rade na Mac OS-u.

Dok je softver trenutno u beta fazi i uglavnom je namijenjen programerima za korištenje u procesu prenosa, korisnici mogu preuzeti softver i dati mu priliku. Kako PC Gamer izvještava, Cyberpunk 2077 ne radi dobro na Mac računarima koji koriste ovaj novi softver. Ali Diablo IV je zapravo vrlo igriv zahvaljujući Appleovom Game Porting Toolkitu.

Jedan korisnik na Redditu uspio je pokrenuti Diablo IV na 80 fps sa maksimalnim postavkama na M2 Mac-u koji koristi Sonoma OS. Imajte na umu, ovo je samo slučajni korisnik koji nema pristup stvarnom motoru ili kodu Diabla IV. U teoriji, Apple-ovi novi alati za portiranje trebali bi olakšati programerima da prilagode nove PC igre, poput Diablo IV MAC sistemima.

Slijedite ove korake, instalirajte Battle.Net i uskoro biste trebali ubijati demone u Diablo IV. Naravno, pod pretpostavkom da vaš Mac ispunjava zahtjeve za Appleov beta softver.

Pročitajte još:   FORTNITE AUTO RACING MOD
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže