Search

Novi Xbox Series S 1TB

Novosti na tržištu konzola, Xbox je upravo predstavio novu verziju svoje konzole.
Slika preuzeta sa: Xbox portala
Slika preuzeta sa: Xbox portala

Xbox je upravo predstavio novi Xbox Series S – sa 1 TB prostora za pohranu, te sa elegantnom ugljičnom crnom bojom kućišta.

U nastavku pogledajte trailer za Carbon Black Xbox Series S.

Kao što se moglo i očekivati, Carbon Black Xbox Series S koštat će znatno više od osnovnog modela koji je već na tržištu. Kupci u SAD-u mogu očekivati cijenu od 349,99 USD (postojeći model košta oko 299,99 USD). S obzirom na to da nudi gotovo dvostruko veći kapacitet pohrane od serije S, većini vjerovatno neće smetati nešto viša cijena.

Novootkrivena konzola ima istu brzinu i performanse kao i serija S od 512 GB, te s istom mat crnom bojom Xbox Series X konzole i Xbox bežičnog kontrolera. Dakle, u osnovi, mala je razlika u odnosu na originalnu Xbox Series S kozolu osim činjenice da ima dvostruko više prostora za pohranu i mat crnu boju kućišta.

Ova vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je Western Digital najavio nove kartice za proširenje prostora za pohranu za Xbox Series X/S. Jednu od 500 GB za 79,99 USD, a drugu od 1 TB za 149,99 USD. S obzirom na to da originalna serija S na većini prodajnih mjesta košta 299 USD, Xbox Series S – 1TB i nije uopšte loša ponuda ako tražite više prostora za pohranu ili prvi put kupujete Xbox sljedeće generacije, sve to uz uslov da vam ne smeta nedostatak diskovnog pogona.

Iz Xbox-a tvrde da su povećali broj pošiljki Xbox serije X kako bi zadovoljili potražnju.

Pročitajte još:   Korak ka virtuelnoj stvarnosti: Assassin's Creed: Nexus je punokrvna AC igrica
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže