Search

Ubisoft Forward 2023 – Svi traileri i najave

Ubisoft Forward 2023 predstavio je detaljnije nekoliko novih igara, uključujući Assassin's Creed, Star Wars i Prince of Persia.
ubisoft-forward-2023

Ubisoft Forward, koji služi kao prezentacija nadolazećih igara kompanije Ubisoft, održan je i ove godine. Prikazane su mnoge igre: uključujući novu platformsku igru Prince of Persia 2D najavljenu na Summer Game Fest-u 2023. i malo duži demo igre Star Wars: Outlaws. Najavljena je i nova igra kompanije Massive Entertainment (The Division), koja je najavljena tokom Xbox Game Showcase-a 2023.

Donosimo vam trailere svih igara na eventu, kao i kratke opise.

Sadržaj


Avatar: Frontiers of Pandora

Ubisoft Forward započet je sa trailerom za Avatar: Frontiers of Pandora. Ova igrica priča priču o Na’vi ratniku kojeg su odgajali i obučavali ljudi, a zatim izdali. Pročitajte više o igri ovdje.

Direktor igrice Avatar, James Cameron pričao je o traileru, i o tome kako njegova kompanija Lightstorm Entertainment blisko sarađuje sa kompanijom Massive Entertainment (The Division), koji su ustvari developeri ove igre. Ditte Deenfeldt, direktor igre, je zatim izašao na pozornicu i najavio zvanični datum izlaska.

Avatar: Frontiers of Pandora će biti dostupna javnosti 7. decembra 2023. Pokazan je i poduži demo igre:

U ovoj igri istraživati ćete više otvorenih svjetova, koji se sastoje od šuma, plutajućih planina, livada, i prepuni su različitih Na’vi plemena i klanova. Naučiti ćete letjeti sa vašim ličnim Ikranom.

Sistem borbe u igri će uključivati 2 totalno različite mehanike: ljudska vatrana oružja, kao i Na’vi lukove i strijele i slična oruđa. U igri će postojati i sistem unapređivanja vještina igrača. Sve u svemu, očekuje se vrlo zanimljiva, velika igrica koju ćete moći dugo igrati bez da vam dosadi.

Avatar: Frontiers of Pandora moći će se igrati kao single-player ili two-player igra.


XDefiant

Ubisoft je govorio o uspijehu prvog beta izdanja zatvorenog tipa igre XDefiant. Ovo je njihova prva first-person multiplayer pucačina. Najavili su da beta izdanje otvorenog tipa dolazi nekad od 21. do 23. juna ove godine, sa planom da se igrica u potpunosti release-a do kraja godine.

Otvorena beta će doći sa detaljnim instrukcijama, 4 nove fakcije, 12 novih oružja, i 12 mapa za igru.


Prince of Persia: The Lost Crown

U ovoj igri igrati ćete kao Sargon, najmlađi član ekipe elitnih ratnika, koji se zovu Immortals (besmrtnici). Nakon što je princ otet, ostaje na vama i vašim kolegama da ga spasite.

Pročitajte još:   GTA VI Trailer

Prikazan je i demo igre, sa njenim polu-otvorenim svijetom:

Ova igrica nam dolazi, nažalost, tek 18. januara 2024.


Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

Ovo je Ubisoftov prvi anime serijal, koji će biti mix raznih satiričnih i komičnih stilova.

Serija će se prikazivati na Netflixu, nekad u toku ove godine, 2023.

Teaser je uključivao nekoliko iznenađujućih referenci na video igrice od Ubisofta, a i drugih kompanija: Asassin’s Creed, Mega Man, and Watch Dogs.


The Division Resurgence

Ovo će biti free-to-play igrica za mobitel, koja će se releasati za iOS uređaje. Beta testovi za The Division Resurgence počinju već sad u junu 2023.


Skull and Bones

Beta izdanje zatvorenog tipa za ovu nadolazeću piratsku igricu biti će dostupno nekad od 25. do 28. augusta 2023.

Roller Champions X Jet Set Radio

Kratki trailer najavio je crossover između Jet Set Radio franšize i Ubisoftove igre derbija, Roller Champions.


Riders Republic – Skateboarding

Ubisoftova igra ekstemnih sportova, Riders Republic, dobiti će add-on za novu sport: skejtanje.


The Crew Motorfest

Cinematik trailer za nadolazeću igru utrkivanja, The Crew Motorfest je prikazan. Postojaće više stilova utrkivanja, na novoj lokaciji – Havaji. Prikazana su starinska auta, off-road dirt utrkivanje, sa mnoštvom auta, kao i noćno ulično utrkivanje. Uključen je i klip koji prikazuje Formula 1 utrke.

Postojeći igrači igre The Crew 2 moći će importovati cijele svoje kolekcije auta u Motorfest, besplatno.

Gameplay trailer:

Ova igra će biti releasana 14. septembra 2023.


Assassin’s Creed Nexus VR

Ako niste stigli pročitati o ovoj nevjerovatnoj igrici, uputite se na naš članak: Korak ka virtuelnoj stvarnosti: Assassin’s Creed: Nexus je punokrvna AC igrica.

Ovo će biti ogroman iskorak tehnologije za virtual reality. Igra će biti dostupna za Meta Quest 2 uređaje.


Assassin’s Creed Codename Jade

Najavljen je beta test za free-to-play besplatnu Assassin’s Creed igricu za mobitel. Postavka je u drevnoj Kini, i igrica se zove Assassin’s Creed Codename Jade. Nažalost, datum izdavanja nije najavljen.


Assassin’s Creed Mirage

Ovaj Assassin’s Creed nastavak demonstrira vrlo jednostavan, back-to-basics (nazad na osnove) gameplay. Vraćamo se na standardnu, lijepu akcionu Assassin’s Creed igricu, sa mehanikama skrivanja, kao što je bilo u prvim izdanjima.

Assassin’s Creed Mirage će biti releasean 12. oktobra 2023.


Star Wars Outlaws

Napisali smo i zaseban post o ovoj nevjerovatnoj igrici, pa pročitajte više tamo. Ova igra će navodno biti releasana nekad u 2024. godini.

Koje od ovih igara vam djeluju najzanimljivije? Radujete li se igranju neke?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže