Search

Star wars outlaws: Prva star wars open world igra

Saznajte najnovije vijesti o Star Wars Outlaws; Ubisoftova igra jedna je od najpopularnijih igara koje su najavljene na Summer Game Fest-u 2023.
Isječak sa zvanične naslovnice za "Star wars outlaws"

Star Wars Outlaws, prva igra Star Wars™ otvorenog svijeta, dolazi na Xbox Series X|S, PS5 i PC 2024. U ovoj igri koju razvija Ubisoftov Massive Entertainment u saradnji sa Lucasfilm Games, igrači će ući u ulogu Kay Vess, pametne skitnice u galaktičkom podzemlju. Kay pokušava jednu od najvećih pljački koje je Outer Rim ikada vidio, a sve u pokušaju da započne novi život.

Najava je stigla 12. juna u sklopu Xbox Games Showcase-a, sa širokim rokom izdavanja do 2024. godine.
Osim najave za Star wars Outlaws, najavili su i mnoge još igrice među kojima je i Assassin’s Creed: Nexus kao korak ka VR igricama.

Smješten između događaja Star Wars: The Empire Strikes Back™ i Star Wars: Return of the Jedi™, Star Wars Outlaws odvija se u vrijeme kada Galaktičko Carstvo nemilosrdno slijedi konačni poraz Pobunjeničkog saveza. Kay će preuzeti misije visokog rizika koji vode do visokih nagrada iz galaksijskih kriminalnih sindikata dok traži sredstva da započne novi život.

Zvanični trailer za Star Wars Outlaws

Kay i Nix će istraživati prostrane pejzaže Star Wars lokacija, kako starih tako i novih. Kay će juriti po vlažnim džunglama Akive i vjetrovitom savanom Tošare na svom speederu. Nakon toga ima priliku uskočiti u pilotsko sjedište svog broda, Trailblazer, da otputuje u druge dijelove galaksije. Odluke koje Kay donese mogu uticati na njenu reputaciju koja se stalno mijenja.

Khavari je objasnio da je speeder više od alata za brzo dovođenje od tačke A do tačke B. Umjesto toga, speeder će vam omogućiti da otključate različite elemente u svijetu ne samo da biste prešli već i da otključajte staze koje su dostupne samo na speederu i da proširite svoje impresivno istraživačko iskustvo.

Ko je Kay Vess u Star Wars Outlaws?

Kay Vess, koju glumi Humberly Gonzáles, lukava je skitnica koja pokušava uspjeti u svijetu bez ičega, sa svojim pomoćnikom Nixom. Malo stvorenje u stilu aksolotla, Nix, pripada rijetkoj i egzotičnoj vrsti poznatoj kao Merqaaa. Važan je za Kayin narativ i lični rast kroz igru i ključan je za prolazak kroz svijet. Nakon što je posao pošao po zlu, Kay se nalazi u bijekstvu od carstva sa Nixom pored nje i savezničkim droidom ND-5, koji joj pomaže. Kao Kay, donosit ćete odluke u borbi i u interakcijama s drugim likovima koji utiču na vašu reputaciju. U stvari, uticaj i reputacija i krediti su glavni način na koji se Kay Vess kreće svijetom. Ali središnja pokretačka narativna snaga, prema prezentaciji Navida Khavarija, je da ćete, kao Kay, “živjeti i umrijeti od svoje reputacije”.

Ženski protagonista?

Nakon što je Star Wars Outlaws najavljen, neki igrači iz Gamergate-a su se oglasili protiv njegovog protagonista, žene po imenu Kay Vess, kojoj glas posuđuje glumica rođena u Venecueli Humberly González. Neki su molili Ubisoft da im dopusti da pređu na muški lik. Govore da su godinama čekali na igru Star Wars otvorenog svijeta i nisu mogli podnijeti pomisao da se kroz nju kreću kao žena.

Pročitajte još:   GTA VI Trailer

Koliko je veliki otvoreni svijet?

Star Wars Outlaws je prva igra ratova zvijezda otvorenog svijeta na više lokacija smještena u franšizi. Dok će Mjesec Toshare biti jedna od glavnih planeta na koje se Kay vraća, priča će se odvijati u tri centralna okruženja. Centralni stubovi izgradnje svijeta bazirani su oko ideje gusto naseljenih gradova punih života, ogromnih otvorenih okruženja i svemira. U gradovima, shvatit ćete koliko su jadne ove košnice ološa i podlosti kao i ljudi koji žive ovdje. Kay će tu biti pod najvećom lupom dok pokušava da izvrši svoje misije pod nosom Carstva.

Što se tiče ogromnih okruženja, različite planete će nuditi raznolika okruženja koja nikada ranije nisu viđena u ratovima zvijezda, ali su izgrađena na temeljnim elementima lokacija u franšizi.

Konačno, svemir će ponuditi vatrene borbe koje se kreću od intimnih do ogromnih bitaka. Istražit ćete otvoreni svijet u svom svemirskom brodu zvanom Trailblazer. Igru ćete započeti kao neobučeni pilot, ali ćete se više naviknuti kako provodite vrijeme na svom brodu. Poput speedera, Trailblazer je više od broda. Narativno, služi kao Kayin način da zadrži svoju slobodu.

Šta možete očekivati od fighting sistema?

Kay je skitnica, što znači da su borbe okarakterisane Han Solo animacijama brzog bijega što je ključno za nju kao borca. Kayin blaster je opremljen brojnim postavkama koje će se uklopiti u različite situacije u kojima će se naći. Uz to, blaster je samo jedan aspekt borbe, prsa u prsa je drugi, ali ni stealth nije lako zanemarljiv.

Kay se može infiltrirati u baze i proći nezapažena, a Nix radi kao njen produžetak i komunicira s okolinom s kojom Kay ne može. Nix će također pomoći Kay u borbi tako što će odvlačiti pažnju ili čak napadati neprijatelje. Kada stvari krenu postrance, Nix također može pokupiti oružje i dati ga Kay za male i snažne rafale.

Kada mogu igrati Star Wars Outlaws?

Za razliku od Avatar: Frontiers of Pandora, nemamo određeni datum izlaska Star Wars Outlaws. Za sada znamo da možete igrati Star Wars Outlaws negdje u 2024. Igrači će moći igrati na konzolama Xbox Series X|S, PlayStation 5 i Windows PC-u putem Ubisoft Connect-a 2024. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže