Search

Korak ka virtuelnoj stvarnosti: Assassin’s Creed: Nexus je punokrvna AC igrica

Ne, ovo neće biti samo glupi VR spinoff koji nema veze sa Assassin's Creed igrama. Pročitajte zašto je Assassin's Creed: Nexus poseban.
Assassin-s-Creed-Nexus-VR-poster-HQ (2)

Ne, ovo neće biti samo neki glupi VR spinoff koji nema veze s vezom sa Assassin’s Creed igrama.

Assassin’s Creed se opasno zaputio u vode virtuelne stvarnosti. 12. juna je predstavljen prvi dosad parkur u Assassin’s Creedu, u virtuelnoj stvarnosti. Iako su mnoge visokoprofilne igrice dosada pokušale da naprave VR iskustvo, da naprave spinoff za takve uređaje itd., nikome nije još 100% uspjelo. Ipak, Ubisoft uporno razuvjerava publiku da će Assassin’s Creed: Nexus biti odlična, punokrvna Assassin’s Creed igra za VR.

Assassin’s Creed: Nexus ima neobičnu priču i strukturu. Radnja će biti podijeljena između 3 protagonista, koje smo već upoznali u prijašnjim igricama: Ezio, Kassandra, i Connor. Njihove priče će biti isprepletene sa četvrtim protagonistom, samim igračem, koji traži skriveni artifakt sa kojim su svi oni imali dodira.

David Votypka, kreativni direktor iza ove igre, je izjavio sljedeće: “Nismo se upustili u ovu priču kako bismo napravili neko mini iskustvo virtuelne realnosti, sa detaljima iz Assassin’s Creeda kao šlagom na tortu. Ovo će biti istinska, prava i cijela Assassin’s Creed igra. Imati će cijelu priču, kampanju, narativ, sve što biste očekivali od AC igre. Želim da njeni budući igrači znaju da smo zaista dali sve od sebe, i da smo vrlo uzbuđeni čekajući da je isprobaju.”

Pogledajte zvanični Ubisoftov trailer:

Assassin’s Creed: Nexus je potvrđen još 2021. godine, a tek ovog mjeseca je dobio zvanični naslov. Biti će dostupan nekad ove godine, ali samo za Meta Quest 2 uređaje. Meta Quest 2 je headset za virtuelnu stvarnost koji je razvio Reality Labs. Reality Labs pripada Facebook kompaniji.

Biste li voljeli isprobati ovako nešto? Smatrate li da je ovo budućnost gaminga?

Pročitajte još:   Znate li kada možete igrati Diablo 4?
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže