Search

Dave the Diver je upravo ona vrsta hita niotkuda koji gaming čini uzbudljivim

Najveće iznenađenje 2023. je mnogo više od običnog ribarskog simulatora, kada zaronite ispod površine.
Izvor: Steam
Izvor: Steam

Dave the Diver je 2D piksel art igra koja je izašla prije manje od mjesec dana. U njoj istražujete duboko more danju i vodite suši restoran noću. Pridružite se Daveu i njegovim čudnim prijateljima dok pokušavaju otkriti tajne misteriozne Plave rupe.

Ako postoji jedna stvar koju možete sa sigurnošću predvidjeti o industriji igara, to je da će ona uvijek biti nepredvidljiva. Veliki izdavači su opsjednuti sigurnom igrama koje će donijeti definitivnu zaradu, beskonačno ulažući novac u nastavke, ali svake godine postoji neki hit koji dolazi niotkuda. Ove godine, to je Dave the Diver.

Svoje vrijeme dijelite između podvodnog ribolova u šarenom dijelu oceana i korištenja ribe koju ulovite u suši restoranu kojim upravljate. U početku je jednostavno: svaki dan provedete jutro i poslijepodne plivajući okolo u opremi za ronjenje, pazeći na kisik, nabijajući ribu harpunom i motajući je, skupljajući i druge sastojke poput morskih algi s grebena. Ronjenje je uglavnom umirujuće iskustvo sa šarenim ribama koje plivaju tu i tamo te sa morskim travama koje se lagano njišu u okeanskim strujama. Ta opuštajuća atmosfera se može naglo pretvoriti u paniku dok vas ajkula pokušava prepoloviti prije nego što pobjegnete na površinu sa svojim dragocjenim ulovom.

Sve u svemu, ova mala igrica koja naizgled nema mnogo toga za ponuditi je definitnvno nešto što morate iskusiti. Dave the Diver je prava poslastica, najbolje iznenađenje 2023. i omiljena igra godine mnogih igrača. Njena atmosfera je upravo ono što mnogima od nas treba – predah od brzog tempa života i drugih novih igara današnjice.

Dostupna je za kupovinu na steam-u za 19,99€, ili kao deluxe verzija za 26,08€ sa sniženjem od 10%.

Pročitajte još:   Novi Xbox Series S 1TB
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Komentariši

Najnovije vijesti

Naše društvene mreže